perjantai 16. elokuuta 2019

Mie vs Sinkun ikäkriisi

Heissulivei hanipupuset!
Vihdoin koitti se minunkin kesälomani 😍 Jee jee! Teksti-ideoita on nyt pää pullollaan, joten valmistautukaa postaustykitykseen tässä lomani aikana. Ensimmäiseksi aiheeksi kaikista valikoitui ikäkriisi.. Ja miksi? Koska täytin maanantaina  (12.8.) vuosia, niin kävin pohtimaan tätä sinkkuutta ja ikäkriisiä, joka vain puskee päälle. Ensi vuonna täytän 30 -vuotta (kyllä, kuulit oikein.. 30 vuotta!! Vaikka näytän maksimissaan 22-vuotiaalta). Sain ihania onnitteluja ja koen olevani nuori, mistä siis ikäkriisi?

Syy numero 1. (ja oikeastaan se ainoa..!)
30 - vuotta ja sinkku. Olen harvinaisuus kavereideni joukossa. Facebookin feedi täyttyy hääilmoituksilla ja vauvauutisilla. Jos ei vielä naimisissa olla, niin parisuhteessa olevia on kaveripiirissä paljon. Itse olen niin eri vaiheessa ja tuntuu, ettei sellaisia miehiä löydy, joiden kanssa synkkaisi ja joka olisi valmis asettumaan aloilleen.(p.s. en todellakaan muuten sano sitä, ettenkö minäkin ole syypää joskus siihen, että joku juttu ei toimi, vaikkakaan en myönnä että tekisin ikinä virheitä!) Vitsailimme kaverin kanssa, että tässä kohtaa täytyy alkaa jo odottamaan avioerobuumia, minkä jälkeen miehiä on taas saatavilla. Eli eronneet miehet, ottakee yhteyttä ;) Toisaalta eronneilla miehillä saattaa olla jo lapsia omasta takaa, niin en kyllä osaa sanoa vielä miten siihen suhtautuisin.

Jos olisin mies, en välttämättä stressaisi niin paljoa kuin naisena. Naisella on kuitenkin tietty aika sitä hedelmällisyyttä tarjolla, joten jos haluaisi lapsia ihan itse hankkia, niin kellosta alkaa aika loppumaan. Tähän teille katsottavaksi seuraava huippuhetki yhdestä suosikkisarjoistani Frendeistä:

                                 https://www.youtube.com/watch?v=RL-6blE2O9c

Aikanaan, kun tämän ensimmäisen kerran näin, en tietenkään ymmärtänyt mistä tässä puhutaan ja miksi se on niin iso juttu. Kunnes, kun katsoin sen uudelleen vähän vanhempana ja silloin se jo jäi kummittelemaan päähäni. Ja nyt mitä lähemmäs 30-vuotissyntymäpäiväni saapuu, niin sitä enemmän siinä on järkeä. Ja sitä enemmän juurikin meinaa itkettää koko vanheneminen. Mutta hei, onhan miulla kuitenkin vielä vuosi aikaa löytää se mies? Eikö niin, jos siis Rachelin laskukaava pitää paikkaansa 😃

Koska 30-ikävuoden virstanpylväs (kyllä, mieki tiijjen hienoja sanoja ja osasin ehkä jopa käyttää sitä oikeassa asiayhteydessä ja oikein?) lähestyy, haastoi ystäväni neiti J minut tekemään #30before30 -listan, eli 30 asiaa, jotka tulisi tehdä ennen kuin täytän 30. Otin inspiraatiota netin ihmeellisestä maailmasta ja sitten vaan keksin ihan itsekin. 





Jos ei näy tuosta kuvasta kunnolla niin tässä vielä selkeämmällä käsialalla (plus kommenttiraidalla):

1. Rakenna jotain
   - Voin sanoa, etten ikinä ole ollut mitenkään näppärä käsistäni, kun puhutaan rakentamisesta. Mielenkiinnolla odotan mitä mie keksinkään tähän, että selviän tästä.
2. Soita jotain soitinta
    - Miulla on kitara, mutta herra A katkas siitä kielen, ni en nyt oo voinut soittaa (ihan kuin olisin soittanut jotenkin tosi aktiivisesti tässä viime aikoina...) Ja ennen kuin lukijat innostutte niin herra A on ystäväni neiti S:n miesystävä, joten hold your horses. Niin siitä kitarasta, yritin opetella jo aiemmin soittamaan, mutta sitten se vain jotenkin jäi. Nyt siis toiveena pitkäjänteisyyttä harjoitteluun ja uudet kielet kitaraan, ni josko se siitä lähtisi!
3. Telttaile 
  - Aikuisena en ole tainnut telttailla muuta kuin festareiden leirintäalueilla. Telttailua tuli lapsena harrastettua ihan vaikka vaan omalla takapihalla. Se oli niin jännittävää olla ulkona nukkumassa kaverin kanssa. Joten haastan itseni löytämään sisäisen lapseni ja seikkailuhengen.
4. Matkusta yksin
  - En ole IKINÄ matkustanut yksin. En edes Suomessa. Ja harvoin on tullut matkustelua edes ulkomaillakaan, joten tässäkin ajatuksena haastaa itsensä, nauttia omasta seurasta ja lähteä seikkailuun.
5. Kokeile 30 uutta reseptiä
  - Tää tulee niin tarpeeseen. Olen jumiutunut toistamaan päivästä ja viikosta toiseen samoja ruokia. Jauhelihaa, kanaa tai jotain kasvishässäkkää. Joten uusia makukokemuksia kokeilemaan ja piristystä arkeen!
6. Käy konsertissa
  - Tai keikalla, mutta jonkun yksittäisen artistin/bändin show tulisi todistaa. Viime aikoina on tullut käytyä enemmänkin festareilla, jossa on useampia esiintyjiä. Ajatuksena olisi lähteä katsomaan jotakin suosikkibändiä/artistia tässä vuoden sisällä. Joku tunnelmallinen akustinen keikka voisi olla aika ihana. 
7. Lue 30 kirjaa
  - Nyt asetin kovan tavoitteen. Luku tuli ihan nyt tuosta 30before30. Nuorempana tämä ei olisi ollut haaste eikä mikään. Useasti tuli lainattua jopa 5-10 kirjaa kirjastosta kerrallaan ja luettua ne parin viikon aikana. Olin kova lukutoukka ja luin ihan pidempiäkin kirjoja, ei siis puhuta pelkästään kuvakirjoista. Kirjasarjat olivat tuolloin kova juttu (Babysitter's Club, Sweet Valley High ym). Tykkäsin lukea paljon suomalaisten kirjailijoiden kuten Tuija Lehtisen kirjoja (Laura ja Mirkka). Yksi suosikeistani ja mieleen jääneistä kirjoista oli Rakas Mikael (kirj. Marja-Leena Tiainen), joka kertoo nuoren pojan kuolemasta ja kuinka hän toimii "enkelinä" kuolemansa jälkeen tyttöystävänsä ja veljensä elämässä. Tämä voisikin olla yksi kirjoista, jonka luen, verestäisi muistoja. Luin melko paljon ja rankoistakin aiheista jo nuorempana. Silloin ei ollut tietokoneita ja somea ym, joten lukeminen oli parasta vapaa-ajan viettoa itselleni. 
8. Käy mysteerielokuvassa
  - Minulle ilmestyi Finnkinon mainos jossakin somekanavalla, jossa mainostettiin mysteerinäytöstä. Ajatuksena on, että menet katsomaan elokuvaa, mutta et tiedä etukäteen mitä. Usein sitä myös tässä jumiutuu tiettyihin saman genren elokuviin eikä kokeile uutta ja voi missata todella hyviäkin elokuvia. Tai sitten voi olla, että elokuva onkin todella huono, mutta tulipahan kokeiltua!
9. Käy treffeillä
  - Yhdetkin riittäisivät. Rohkaisen itseäni nyt tähän, etten aina jänistäisi, kun tulee puheeksi treffit. Menisin ja kokeilisin. Eihän se unelmien mies tule minua täältä kotisohvalta (tai nojatuolilta) hakemaan, jossen itse tee mitään sen eteen!
10.Vietä viikonloppu ilman somea
  - Miulla menee aivan liikaa aikaa selatessa Facebookia tai Instagramia. Tulisi nauttia elämästä ja nimenomaan siitä omasta elämästä eikä vain katsella muiden kokemuksia ja elämäntapahtumia. 
11. Osallistu valokuvauskurssille
  - Olen itse opiskellut valokuvausta lukemalla netistä, kokeilemalla ja saanut vinkkejä veljeltäni, mutta olisi hyvä perehtyä yhteen harrastukseen kunnolla. Kuvaamiseen voisi saada uusia ulottuvuuksia.
12. Kirjoita itsellesi kirje
  - Ja avaa se 10 vuoden päästä. Millaistahan elämä tuolloin on ja miltä tuntuu lukea 30-vuotiaan Millan ajatuksia 40-vuotiaana.
13. Käy kylpylässä
  - Pitää ottaa joskus taukoa arjesta ja nautiskella. Ihan vain nauttia ja saada ajatukset leijailemaan jonnekin toiselle tasolle. Ja rentoutua. Ja tärkeintä, pitää huolta itsestään. 
14. Hemmottele itseäsi
   - Kts. yst. ylempi kommenttiraita. Tämä voisi sisältää esim. hieronnan, kasvohoidon tms. 
15. Kirjoita 30 päivää hyviä asioita
  - Eli kirjoitan ylös 30 päivää hyviä asioita elämässä ja laitan ne purkkiin (toki saa kirjoittaa myös enemmän) ja luen niitä sitten synkempänä hetkenä piristykseksi
16. Hanki kasvi ja pidä se elossa
  - Tähän en ole vielä elämässäni pystynyt. Sain kaktuksenkin kuolemaan. Kuivuuteen! Eli challenge accepted. Jos on vinkkejä, mikä olisi hyvä kasvi, jonka myös tällainen poropeukalo saisi pidettyä elossa, niin ideoita otetaan vastaan.
17. Toteuta hauska video ja julkaise se
  - Niin monta ideaa ja omasta mielestä myös erittäin hauskoja. Joten odota vain, tällä alustalla tai jossain muualla tulen julkaisemaan videon, joka toivottavasti täyttää hauskuuden kriteerit. 
18. Mene yleisöksi tv-ohjelmaan
  - Olen television suurkuluttaja, joten olisi jo aikakin kokeilla miltä tuntuu nähdä televisio-ohjelma paikan päältä. Olen osallistunut Napakympin kautta ohjelman tekoon ja ollut siellä yleisössä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä esim. livelähetyksen tekoa. Miten erilaiselta se paikan päällä näyttääkään kuin tv-ruudusta. 
19. Toteuta 30 päivän haaste
  - Näitähän on netti pullollaan. On kuntohaastetta, ruokahaastetta ja vaikka ja mitä. Joten kokeilen jonkin ja raportoin sitten kuinka kävi. 
20. Käy teatterissa
  - Monta hyvää esitystä tulossa nyt jo syksyllä, joten ei muuta kuin katsomaan ja nauttimaan. 
21. Taiteile taulu
  - Tykkään piirtää, maalata ja askarrella, mutta se on jäänyt. Nyt olisi hyvä aika tehdä jonkinlainen taulu itselleen. Olen aloittanut useasti, mutta sitten jokin osa itsessä on liian kriittinen ja en saa viimeisteltyä "teosta" tai sitten en hyväksy sitä tauluksi. Joten nyt kriittisyys sikseen ja taitelemaan.
22. Käy museossa
  - En ole museoihmisiä, mutta esim. taidemuseo voisi olla kokemus. Haastan itseäni poistumaan mukavuusalueelta, jotta voin löytää jotain uutta elämääni. Ettei arki ole aina samanlaista.
23. Pidä illalliskutsut
  - Kutsuisin paikalle ystäviä ja istuisimme iltaa jutellen ja hyvästä ruuasta nauttien "pitkän kaavan mukaan", alkupala, pääruoka ja jälkiruoka riittänee. Enempää ruokia en edes osaa nimetä? Jos on viiden ruokalajin illallinen, niin mitä se sisältää? 
24. Ole itse kuvattavana
  - Yäh. Tämä on taas näitä, että pitää poistua mukavuusalueelta. Rakastan kuvata muita ihmisiä ja mielestäni on ihana saada onnistuneita kuvia muista. Näen niissä ihmisten kauneuden ja sen sisäisenkin kauneuden. Omille kuvilleni olen TODELLA kriittinen, enkä osaa nähdä niissä hyvää. Joten haastan itseni olemaan kuvattavana ja koitan saada jonkun toteuttamaan kanssani "photoshootin" järkkärillä. Ja minun on julkaistava kuva.
25. Lähetä 30 kirjettä postitse
  - En ole lähettänyt kirjeitä ikuisuuksiin ja tuskin edes tiedän edes ystävieni osoitteita. Silloin kun minä olin nuori (tästä jo tietää, että ikää on tullut, kun voi todeta näin..!), niin nuorten lehdissä oli palsta, missä ihmiset etsivät kirjekavereita. Tuolloin minulla oli niitä muutamia. Ostettiin hienointa kirjepaperia mitä löytyi ja kirjoitettiin kirjeitä. Ja sitten odotettiin. Milloin se toinen vastaisi ja milloin pääsisi taas kirjoittamaan. Joten kokeillaanpa tässä nykyajan pikavastauksien ja -kirjoituksien maailmassa etanapostia. Ihanaa!
26. Pyöritä hulavannetta (30 pv)
  - VÄHINTÄÄN 30 PÄIVÄÄ. Aiemmin tässä luki usein, mutta kun se ei ole aikamääre eikä kerro miten paljon tulisi pyörittää, niin olkoot nyt määreenä 30 päivää. Ostin siis itselleni hitti-ilmiön 1,2 kg painavan hulavanteen. Ja olen päättänyt, että tähän pystyn. Hauskinta liikuntaa koskaan. Ainakin nuorempana oli. Hulavannetta pyöritettiin vaikka ja kuinka paljon ja siinä olin todella hyvä. Nyt haasteena oppia uudelleen tuo hauska taito. 
27. Katso kauhuelokuva
  - Jälleen jatkamme linjalla - pois mukavuusalueelta. Jos en ihan kauhukauhuelokuvaa niin ainakin jokin tosi jännä trilleri. Sellainen jonka aikana säikkyy hirmuisen paljon. Mutta täytyy katsoa se päiväsaikaan. Ei illalla tai yöllä. Muuten käy köpelösti. Päivänvalon aikaan kaikki tuntuu ehkä vähän vähemmän pelottavammalta? 
28. Katso auringonnousu ja -lasku
  - Saman päivän aikana.
29. Esiinnyn julkisesti (laulu/tanssi)
  - Pois mukavuusalueelta. Yet again. Viime keväisen teatterin jälkeen haastan itseni uudelleen haastamaan itseni ja esiintymään jollakin tapaa julkisesti. Olisiko karaoke tai sitten tanssiminen julkisella paikalla muuten vain sopiva tapa toteuttaa tämä.
30. Toteuta kaikki 30before30 listalta



Kesäterveisin
Poikamiestyttö


Milla


p.s. Lomalomaloma

p.p.s.  Vanheneminen on ihan jees, mut joskus sitä toivois olevan semmoinen kakara vielä, jolla ei oo huolen häivää. Jonka hurjin juttu on et hengaa kavereiden kanssa pikkasen pidempään kuin äiti on luvannutkaan. Sori äiti. En enää riko kotiintuloaikojani ikinä. Et toisaalta on ihan jees, ku asuu itekseen..? :D

p.p.p.s Ainiin, olenhan osallistunut kuvaukseen tätä blogia varten. Ihana Liisa Väistö toteutti minulle uskomattoman hienon bannerin ja otti upeita kuvia. Olen edelleen erittäin kiitollinen tästä ylllätyksellisestä ja ihanasta tarjouksesta ja työstä, jonka Liisa teki blogiani ja minua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti