torstai 29. maaliskuuta 2018

Mie vs Miesten maailma

Nyt jos koskaan on aika ottaa kantaa.

On aika nousta barrikadeille ja ottaa tämä maailma haltuun naisena. Ensimmäistä kertaa aion nyt kirjoittaa jopa ihan ajoittain vakavastikin otettavaa tekstiä. Ehkäpä tämä koko Aku Louhimies -jupakka on saanut omatkin ajatukset liikkeelle, että mikä oikeasti on tässä sinkkunaisen (ja siis ylipäätänsä naisen) elämässä oikeasti hyväksyttävää. Ja taas semmoisia ajatuksia, että millaisia miehiä tulee kohdattua tässä elämässä ja miten meitä naisia tuolla baarin tanssilattialla pyöritellään. 


Jos olet naisena niin kuin mies yöelämässä, eli rohkeasti haet seuraa ja lähentelet tai lähdet jopa herranjumala (aikuinen ihminen) toisen mukaan yöksi, niin saat lempinimeksesi "helppo" "huora" "lutka" ym. Miehenä sama nimitys on Äijä, miesten mies, Panomies, mies joka saa kenet vaan, valloittaja. Kaikki positiivista, machoa ym. En osaa edes kuvitella tilannetta, että nainen menisi miehen luokse ja läimäisisi tuota takamukselle tai yrittäisi hinkata itseään ja kopeloida tanssilattialla ilman miehen hyväksyntää tähän. Kun kieltäydyt tästä olet "pihtari", "tosikko" ynnä muut yhtä ihanat nimitykset. Jos et ole valmis heti ensimmäisellä kohtaamisella hyppäämään sänkyyn, voi mies siirtyä seuraavaan mahdolliseen "uhriin". Ja nyt kun tässä paasaan, niin ei, en sano etteikö naisenakin seksi voi olla yhden illan juttuja tai vain jotain säätöä, kyllähän naisetkin seksistä nauttii. Mutta se miten suhtaudutaan, teet sitä tai et, aina ollaan tuomitsemassa ja arvostelemassa. On ihmeellistä miten esimerkiksi yöelämässä katoaa oma henkilökohtainen tila, johon ei pitäisi kenenkään päästä ilman omaa suostumusta. Voidaan tosiaan kopeloida, repiä laukusta luokse, tulla tanssimaan aivan kiinni, yrittää suudella ja jos herranjumala satut vaikka juttelemaan jonkun miehen kanssa, on se kuin lupaus yhteisestä yöstä. Koska ei toisen aikaa saa sillä lailla tuhlata että tutustuttaisiin ilman sen kummempia takaa-ajatuksia. 


Työskentelen muistisairaiden kanssa ja kohtaan usein seksuaalistakin käytöstä, mutta tämän jopa voin sairaalta ihmiseltä ymmärtää, ihmiseltä, jolla ei enää ole kontrollia omista tekemisistään. Mutta jäisipä se käyttäytyminen vain sinne töihin, mutta ei. Ilmeisesti oletetaan, että on ok, että miehenä voi kysyä naisilta alastonkuvia (tai tissikuvia tai ihan mitä vaan, jopa ihan niinkin ilmaistuna, että kuvia, joiden avulla voi kotona kauniisti sanotusti "itseään hyväillä"..yhh) ja ehdotella hävyttömiä ilman, että nainen tästä voisi loukkaantua. Ja jos et kuvia lähetä niin taas, olet tosikko, ihme tiukkapipo ja niin edelleen. Halutaan keskustella lempiasennoista, kysellä otatko suihin, haluutko nussia... (ja kyllä, nämä kaikki on kuultu, että parisuhteessa olevat olkaa onnellisia tilanteestanne), muttei oikeasti haluta tietää toisesta mitään. Ei tarvitse, kun voisi vain saada seksiä ilman sitoutumista ilman tunnesidettä ja jatkaa eteenpäin johonkin toiseen. Ehkä tämä ilmiö on osa tätä, ettei osata enää keskittyä tai rauhoittua aloilleen. Kaikki elämässä etenee niin nopeaa tahtia, että myös ihmissuhteista tulee kertakäyttötavaraa. 

Ja kyllä, KAIKKI MIEHET OVAT TÄLLAISIA! 
No joo, ei sentäs (onneksi)

Onneksi on myös ihan hyviäkin tyyppejä liikenteessä, harmillisen harvoin heihin vain törmää enää. 

Edelleen haluan tässä painottaa sitä, että tottakai nainen sekä mies voi ja saakin nauttia yhden illan jutuista tai lähentelystä ja huomiosta tai seksuaalissävytteisistä viestittelyistä. Mutta se täytyy tapahtua molemmin puolisella hyväksynnällä nin, että se on molemmille osapuolille ok. Flirttailla saa, se ei ole kiellettyä keneltäkään, vaikka nyt moni tämän #metoo kampanjan myötä on näin ajatuksen kärjistänytkin. 


Bros before hoes, miehet pitäkää yhtä. (♫ "This is a maans wooooorld" ♫)

Koska pitkään ei tämä voi enää olla miesten maailma, jos me naiset jatketaan rohkeasti omalla linjallamme ja pidämme yhtä. We can do this shit! 


Pakko vielä tähän loppuun pilata momentti ja sanoa, että kyllä. Tämä on osakseen sinkkunaisen turhautunutta panettelua ja turhautumista yöelämässä. Vaikkei toki kaikki sitä ole. Ja sitä, ettei nyt ole miesjuttuja sen kummemmin, kun ei se Napakymppikään mihinkään johtanut. Ja tämä on vaan myös ultimaattinen totuus, että tällaisia juttuja käy. Unelmien Mies ei edelleenkään ole näyttäytynyt, joten jatkan edelleen sammakoiden suutelua, niin kauan kunnes tärppää... Sitä odotellessa... 


Poikamiestyttö

Milla


P.s. Ainiiiiiin, melkein unohdin mainita vielä yhden tärkeän asian, eli palkan! Kyllä, ammatinvalintakysymys ja silleen, mutta kyllä ne rikkaidenkin perseet täytyy jonkun pyyhkiä sitte vanhana. Kukas muukaan kuin ne keneltä on nyt riistetty kaikki mahdolliset edut ja rahat pois. Kun on vaan sellainen työ, ettei sinne työpaikalle voi olla menemättä ja lakkoilla. Kun kaikki ansaitsevat hoidon. On vain ihmeellistä, ettei ihmisten hengissä pitämisestä ja hoitamisesta makseta vastuuseen nähden tarpeeksi palkkaa.. Mut hei, mie oon vaa nainen, enhä mie mistää mitää tiedä. Aattelinpaha vaa.

mie voin vaan niiiiin kuvitella tällasenkin tilanteen tapahtuvan jossaki suljettujen tai ei edes niin suljettujen ovien takana...


P.p.s. Ensi tekstissä sitte ehkä vähän kevyempää matskua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti